9789177390121_200x_liemannen_e-bok

Om novellsamlingen: Vi ska alla möta Liemannen. Vi ska alla möta honom på olika sätt; en del av oss kommer att känna smärta, andra vrede. Några kommer inte att känna något alls.

Liemannen är tre korta noveller. Tre personer – tre olika sorters död. Vad innebär det egentligen att dö – och finns det människor som förtjänar att möta en våldsam död?

Martin Falkman debuterade 2016 med den psykologiska thrillern Tunneln i slutet av ljuset. Han driver bokbloggen Den döda zonen, där han skriver om kriminallitteratur och författande.


Konsten att skriva noveller. Kanske den svåraste litterära formen av dem alla. På bara ett fåtal sidor ska du hinna fånga läsaren och göra avtryck. Karaktären måste komma till liv och du måste väga varje ord på guldvåg eftersom det inte finns utrymme för att brodera ut berättelsen i onödan.

Döden fascinerar och skrämmer och i Liemannen låter Martin Falkman oss stifta bekantskap med den i tre olika former. Därför att ingen död är den andra lik och ett som är säkert är att den kommer till alla. Det som är gemensamt för de tre novellerna är att döden här profilerar sig som våldsam. Kanske inte alltid för den liemannen kommit för att hämta, men ändå i någon grad.

Det här är en novellsamling som ger olika perspektiv och som väcker tankar om olika öden och situationer. Välavvägt och med den rätta dramaturgin för det korta formatet sammanfattar i mitt tycke Martin Falkmans berättelser om döden.

Liemannen finns utgiven som e-bok via Type & Tell och kan köpas hos Bokus och Adlibris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.