9789176291900_200_mordbrannaren

Mordbrännaren är den andra boken i Singö-serien och här får vi återigen träffa den tuffa kriminalinspektören Solbritt Andersson som introducerades i Singöspionen.

Idyllen på skärgårdsön Singö skakas om rejält när någon tänder eld på en camping som hyser romska immigranter, med dödlig utgång. Solbritt och hennes kollegor misstänker ett hatbrott, och det verkar som att den kriminella organisation de trodde sig ha krossat under sommaren fortfarande är i allra högsta grad aktiv. De har många strängar på sin lyra, vapensmuggling, bilstölder och som det verkar även mordbrand. När Solbritts eget barnbarn Isabelle dessutom kidnappas väcks frågan om hur polisen ska kunna stoppa brottslingarna utan att försätta sina egna familjer i fara.

Mycket av det som händer i Mordbrännaren spinner vidare på den första boken, Singöspionen. Det är därför att rekommendera att man läser dem i rätt ordning. Författarduon Gustafson & Kant skriver lättläst och med bra driv, att dessutom förflyttas till Singö gör boken till en perfekt sommardeckare. Även om handlingen den här gången utspelar sig om hösten.

Solbritt Andersson är en intressant karaktär, en kvinnlig kriminalinspektör som är 60+ och klär sig i skinnjacka. Jag gillar hur författarna framställer henne, och det är också en av bokens främsta styrkor. Jag läser för att jag gillar Solbritt. Handlingen däremot studsar som en flipperkula. De är förslagna, de kriminella på Singö. Berättelsen hade mått bra av att ha ett tydligare fokus på huvudspåret, vem är mordbrännaren på Singö? Jag tycker att det blir lite för många brott och tvära kast även om boken är spännande.

Utgiven av: Bokfabriken, 2016.

Finns att köpa hos t ex Bokus och Adlibris

Betyg 3 av 5

4 reaktioner till “Mordbrännaren av Gustafson & Kant

  1. Ha ha ha, underbart! Påminner mig om en f d chef till mig som heter Solveig, klär sig gärna i skinnjacka och jobbar vid polisen! Det är sant!! Denna måste jag läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.