I morse hade det förvisso snöat ca 1 dm nysnö, men det tänker jag inte låta stoppa mig! Jag har nämligen satt ihop en liten enkät om läsning och vårtecken. För även om det råkar vara bakslag just idag, är faktiskt våren på gång snart! Om man känner att hoppet ändå sviktar, kan man ju göra enkäten ändå och kanske trots allt åter känna förtröstan om att det blir vår även i år. 😉

250px-Galanthus_nivalis

 • Vad läser du för bok/ böcker just nu?

Jag läser flera olika, som vanligt! Före dig av Lucie Whitehouse och Av en annan värld av Katherine Webb har högst prioritet just nu.

 • Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?

Det är många nya jag längtar efter, t ex dessa.

 • Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du har sett det då är det verkligen vår?

Ljuset är nog egentligen det viktigaste av allt tycker jag. Att det blir längre kvällar och sådana där soliga eftermiddagar när man väl klädd faktiskt kan ta en stol med sig ut och sätta sig utan att frysa döden på sig. När det gäller andra vårtecken är blåsipporna mina favoriter. De som blir röda i färgen är lite extra häftiga. Det finns en del sådana där jag bor eftersom det är mycket kalkrik jord här.

blasippa2

 • Vilken är den bästa boken du har läst hittills i år?

Svårt att välja bara en, så det är de här tre:

 • Om några veckor är det påsk, och många läser gärna ”påskkrim” då. Har du några sådana planer?

Det blir nog säkert så att jag läser en eller flera ”påskkrim”-deckare, men jag har inte aktivt planerat vilka.

 • Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?

Ja, det finns några jag är nyfiken på. T ex de här:

 • Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkäsnsla? (Kan vara genom omslag, innehåll… Berätta varför du väljer just den!)

Jag tycker feelgood-böcker och annan lättsam läsning ger vårkänsla. Det gäller också böcker med humoristiska inslag. De här tycker jag nästan ropar att de vill bli lästa i vårsolen bara genom sina omslag!

 

TAGGADE: Alla som vill! Svara med ord och/eller bilder i egen blogg och länka gärna hit. Om ni vill får ni gärna lämna en länk här i kommentarsfältet också så blir det lätt att hitta andras svar på enkäten om man vill kika runt!

28 reaktioner till “Vårläsning – en enkät

 1. Min favoritsak med våren är också att ljuset återvänder. Jag hade inte märkt hur mycket piggare det gjorde mig förrän det blev grått och dystert igen. Just nu påminner det mest om oktober ute.

  Jag kommer nog sno och göra den här i nästa vecka 🙂

 2. Just nu känns det ju inte direkt som vår, men kanske kommer den om vi är tillräckligt många som gör den här enkäten 🙂

 3. Pingback: Vårläsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.