9789100155445_200_lognaren

När Shelbys make omkommer i en båtolycka raseras hela hennes värld. Inte bara för att hon blir ensam kvar med deras dotter, utan också för att det visar sig att hon levt i ett luftslott. Hennes man var en bedragare, och det enda som finns kvar är skulderna och lögnerna. Inte ens hans identitet var verklig.

Tillsammans med dottern Callie flyttar Shelby hem till sin familj i Södern. Hennes stora familj stöttar henne och hon är fast besluten att gå vidare och skaffa sig en ny tillvaro. Men det förflutna är inte överspelat, och Shelby känner sig snart både hotad och förföljd. Makens affärer är i högsta grad ouppklarade, och de finns de som är beredda att döda för att komma åt de hemligheter han bar på…

Nora Roberts har skrivit otaliga böcker, både i sammanhängde serier, och som i det här fallet, fristående spänningsromaner. Många har älskat hennes böcker i decennier, kanske därför att man vet att man alltid är garanterad en väl berättad historia när man får hennes nya bok i sin hand.

I Lögnaren bjuder Nora Roberts återigen på en roman med många underhållande ingredienser, boken bjuder både på spänning, romantik och även mera vardagliga scener. Shelbys stora familj och vänkrets hemma i den lilla staden hon har vuxit upp i spelar en central roll, och Roberts fångar relationerna och banden mellan dessa människor på ett fint sätt. Här ställer man upp för varandra i vått och torrt, även om Shelby också är angelägen om att visa att hon kan stå på egna ben. Nackdelen är att det stundtals är ganska många namn att hålla reda på, och att det hela tiden introduceras nya karaktärer. Miljöerna kring hemorten Rendezvous Ridge i Tennessee är också väl beskrivna, och man kan nästan se den amerikanska södern framför sig.

Kanske är dock inte det här Nora Roberts allra vassaste bok, då jag stundtals finner den en smula förutsägbar. Delvis för att hennes kvinnliga huvudkaraktärer ofta liknar varandra, men också för att jag lyckas räkna ut i ett ganska tidigt stadie hur själva spänningsintrigen är uppbyggd och vilka som ligger bakom hoten mot Shelby. Trots det är boken läsvärd och uppskattar man hennes författarskap har man ännu en härlig bok att se fram emot i Lögnaren.

Utgiven av: Albert Bonniers förlag, 2016, i översättning av Milla Emrén.

Boken finns att köpa hos t ex Bokus och Adlibris

Betyg 3 av 5

8 reaktioner till “Lögnaren av Nora Roberts

  1. Nora Roberts och jag är inte alls någon bra kombination, men det är alltid kul att läsa om böcker som man själv inte är intresserad av 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.