9789174752281_200_om-du-bara-visste_pocket

Text från Bokus: Om du bara visste är en vacker och fängslande roman om två kvinnor som möts över generationsgränserna.

När Elin en dag hittar en förlovningsring i pojkvännen Zachs ficka får hon panik. Hon packar en väska och beger sig hals över huvud till Hallands Väderö – en plats som hon svurit på att aldrig återvända till. Här får hon dela fyrvaktarbostad med Anja, en äldre dam som kommit till ön för att måla. Båda plågas av smärtsamma minnen från det förflutna och släpper inte gärna någon inpå livet, men efter en regnig kväll i en kohage rämnar några av de murar de ägnat så lång tid åt att bygga upp.
Sommaren på ön förändrar allt. Omgivna av öns dramatiska naturlandskap utvecklar de två kvinnorna en djup vänskap, och tryggheten de känner i varandras sällskap ger dem modet att glänta på de inre dörrar som så länge varit låsta. Plötsligt blir den enas frågor den andras svar …


Caroline Säfstrand har i sin debutroman Om du bara visste lyckats fånga de flesta viktiga ingredienserna i en bra feelgoodbok. Den bjuder på stormande känslor, både av glädje och sorg, blandat med en stor dos eftertanke och reflektioner över vad som formar oss och vad som är viktigt här i livet. Jag tycker mycket om resultatet. Det kan lätt bli ganska hudlöst och utlämnande att skriva den här typen av bok, men Säfstrand lyckas hålla en ganska bra balans mellan det sentimentala och det sakliga. Ibland sticker det iväg lite och jag hinner inte riktigt med i huvudpersonernas tankar och beslut, men det är också det enda negativa jag har att säga om boken. Författaren kanske skulle ha sansat sig en liten smula ibland.

Jag tycker mycket om språket i boken och Carolina Säfstrand visar verkligen prov på en fin berättartalang. Hon skriver målande och färgstarkt, vilket gör det lätt att känna med karaktärerna. Händelseförloppet rullar hela tiden på och boken blir aldrig långsam. Om man gillar feelgoodromaner är det definitivt dags att pröva att läsa en välskriven sådan som utspelar sig på Västkusten. Det självklara valet är då Om du bara visste. Caroline Säfstrand har även utkommit under hösten med uppföljaren Tiden läker inga sår.

Köp pocketboken hos Bokus eller Adlibris

Betyg 4 av 5

2 reaktioner till “Om du bara visste av Caroline Säfstrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.