9789187343704_200_tillbaka-till-black-rabbit-hall

Det är 1960-tal. Amber, Toby, Barney och Kitty, de fyra syskonen Alton spenderar varje sommar i Cornwall på det slitna men charmiga familjegodset. Ända tills tragedin är ett faktum. Deras mor, Nancy, avlider plötsligt i en ridolycka och ingenting blir sig likt efter det. Plötsligt är Toby och Amber tvungna att växa upp, och de hanterar det på helt olika sätt. Snart gör också Caroline och hennes son Lucian entré; Caroline med föresatsen att bli den nya frun i huset. Ambers och syskonens värld är på väg att kantra, och det finns många fler upprivande händelser som lurar runt hörnet.

Trettio år senare kommer Lorna till Cornwall för att finna den perfekta platsen att gifta sig med sin älskade Jon på. De hamnar på godset som en gång kallades Black Rabbit Hall. Kvar finns bara Caroline Alton och en stor mängd skuggor från det förflutna. Lorna fattar genast tycke för det fallfärdiga huset, och snart inser hon att det finns något mer än bara känslorna som knyter henne till Black Rabbit Hall…

Eve Chase har skrivit en ödesmättad feelgood-roman som verkligen bjuder på extra allt. Det dröjer inte många sidor förrän jag är fast, och sedan kan jag helt enkelt inte sluta läsa förrän jag vet hur det går. Tillbaka till Black Rabbit Hall är fängslande, trollbindande och känslomässigt sprängfylld. En mycket positiv läsöverraskning, och en författare jag hoppas att det kommer fler böcker av. Printz Publishing har återigen plockat fram och översatt ett verkligt guldkorn till roman.

Författaren lyckas verkligen med att presentera både komplexa och sympatiska karaktärer. Det är omöjligt att inte känna med barnen Alton när de förlorar sin mor, och samspelet mellan syskonen är mycket bra skildrat. Berättelsen är ganska detaljerad, men det är också det som gör att jag kan förnimma sältan från havet och verkligen upplever att jag förflyttas till Cornwall. Som en konstnär målar Eve Chase miljöer och landskap med sina ord.

Sammanfattningsvis kan jag såklart inte ge annat än mitt högsta betyg till den här boken efter alla dessa lovord. Stilmässigt tror jag att den skulle tilltala alla som uppskattar böcker av Kate Morton, Lucy Dillon och Jojo Moyes. Och inte minst alla som kommer drabbas av akuta abstinensbesvär när tv-serien Downton Abbey nu avslutar sin sista säsong.

Tack till Printz Publishing för recensionsexemplaret i form av en e-bok!

Köp hos BokusAdlibris CDON

Betyg 5 av 5

4 reaktioner till “Tillbaka till Black Rabbit Hall av Eve Chase

  1. Jag har ju inte läst vare sig Morton, Dillon eller Moyes (alla tre står i kö dock), men det här låter faktiskt som något jag vill läsa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.