9789175031583_200_nadastot_pocket

I den andra boken om kommissarie Armand Gamache följer vi återigen med till den lilla byn Three Pines i kanadensiska Quebec. Samhället är mitt uppe i julfirandet när den osympatiska CC de Poitiers blir mördad under den traditionsenliga curlingmatchen på Annandagen. Det visar sig vara en listig mördare polisen har att göra med, mordmetoden är både utstuderad och kylig, i dubbel bemärkelse. Frågan är om det också finns ett samband med mordet på en äldre kvinna som bodde på gatan.

Louise Penny bjuder på läsning som kombinerar både mys och rys på ett sätt som för tankarna lite till Midsomer Murders, i positiv bemärkelse. Jag gillar humorn och värmen som finns i Louise Pennys berättelser, hon skriver både med finess och originalitet om en kommissarie som inte liknar någon annan.

På minuskontot antecknar jag dock något bohemiskt som vilar över såväl karaktärer som handling, samt det faktum att det dras en hel del paralleller till den första boken i serien, Mörkt motiv. Det var länge sedan jag läste den, och återblickarna till dess handling lämnar mig mer förvirrad är upplyst. Nådastöt är dock en trevlig liten deckare som passar utmärkt att läsa i juletid, just julstämningen och de vintriga miljöerna är nämligen något som Louise Penny är riktigt skicklig på att skildra.

Betyg 3+ av 5

4 reaktioner till “Nådastöt av Louise Penny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.