9789164099570_200_familjerna-pa-cavendon-hall

Text från Bokus:

År 1913-1918

Kärlek, hemligheter och hämnd en storslagen berättelse om två familjers öden.

Cavendon Hall familjegodset i Yorkshire i England har varit släkten Inghams egendom i flera hundra år. Familjen Swann har varit tjänare på godset nästan lika länge. Sida vid sida har de delat glädje och sorg, hemligheter och skandaler.

Första världskriget är i annalkande och familjerna ställs inför utmaningar de aldrig kunnat föreställa sig. Relationerna sätts på prov, lojaliteter betvivlas och hemligheter kommer upp till ytan. När ovissheten om framtiden är som störst är en sak säker: familjerna kommer aldrig mer vara desamma.


Barbara Taylor Bradford var en gång en av världens mest lästa författare. Här bjuder hon på en berättelse som utlovas gå i sann Downton Abbey-stil, och så långt är allt väl. Förutom att det är väldigt svårt att inte hela tiden se scener ur TV-serien framför sig under läsningens gång.

Sedan börjar problemen för jag har väl sällan skådat något så platt och intetsägande. Det gäller karaktärerna, miljöerna och hela handlingen. Klyschorna staplas på varandra, och upprepningarna duggar tätt. Taylor Bradford har en ganska okej grund för sin handling men gör ingenting för att bygga vidare på den. Familjerna på Cavendon Hall kan fungera om man lider av riktigt svår Downton-abstinens eller vill läsa något som inte kräver att man anstränger hjärnan alls. I övrigt tror jag det är dags för författaren att tänka på pensionen.

Tack till HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret i form av en e-bok!

Betyg 2 av 5

5 reaktioner till “Familjerna på Cavendon Hall av Barbara Taylor Bradford

  1. Jaha. Oj då. Jag var ju väldigt glad i hennes böcker på 80-talet och hade ju egentligen hoppats att vinna de här nya. Det gjorde jag inte och det kanske var lika bra det 🙂

  2. Tur att det inte var denna jag köpte till mamma i julklapp. Det blev Nora Roberts i stället. Jag har knappt läst varken Taylor Bradford eller Roberts, tror jag… Det är nog rätt val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.