I dagarna, den 15 september, skulle världens mest framgångsrika författare Agatha Christie, ha fyllt 125 år. Hon har sålt mer än 3 miljarder (!) böcker och skapat älskade karaktärer som Hercule Poirot, Miss Marple och Tommy & Tuppence. De senare håller just på att bli TV-serie i England, och förr eller senare kommer de säkert att visas även i Sverige. De allra flesta läsare har nog en relation till den brittiska deckardrottningens verk som numera betraktas som klassiker. Min personliga favorit är Poirot. Lagom till jubiléet hösten 2015 släpper Novellix fyra noveller av Agatha Christie i fickformat och med fina omslag. Här får vi ta del av hennes listiga intriger och stora människokännedom och för nybörjaren finns här en utmärkt chans att stifta bekantskap med Christies författarskap.


9789175890746_200_ett-vattentatt-alibi_haftad

I Ett vattentätt alibi söks detektivparet Tommy & Tuppence upp av Montgomery Jones. En flicka han är betagen i har lovat att gifta sig med honom: men på ett villkor. Han måste spräcka hennes alibi. Hur kunde hon vara på två platser samtidigt och bli iakttagen av en rad människor som kan intyga att hon var där?

9789175890753_200_doden-i-floden_haftad

En ung kvinna hittas död i floden. Självmord på grund av en oönskad graviditet tror invånarna i St. Mary Mead. Men inte Miss Marple, hon är övertygad om att ett mord har begåtts. Hon ber sin vän Sir Henry Clithering om hjälp att bevisa att hon har rätt.

9789175890760_200_den-bla-pelargonen_haftad

Miss Marple är på middag när hon får höra om det besynnerliga fallet med Mrs Pritchard som dog efter att blommorna i hennes tapet hade ändrat färg från rött till blått. En tid dessförinnan har en sierska förutspått just detta. Frågan är om någon ville skrämma ihjäl Mrs Pritchard eller om onda makter varit i rörelse som sierskan trodde?

9789175890777_200_diomedes-hastar_haftad

Hercule Poirot kontaktas av sin vän Dr Stoddard som har kallats till en fest som spårat ur. Den festande skaran har tagit kokain och doktorn är djupt oroad. Vem har försett dem med drogen? Istället för att vända sig till polisen vill han att Poirot tar reda på vem roten till det onda är, och det med sedvanlig diskretion.


Just nu kan du köpa hela novellpaketet till specialpris hos Bokus.

9789175890784_200_agatha-christie-noveller-ett-vattentatt-alibi-den-bla-pelargonen-doden_haftad

Tack till Novellix för recensionsexemplaren!

Betyg 4 av 5

11 reaktioner till “Novellix: 4 x Agatha Christie

  1. Tänk att jag aldrig fastnat för Agatha Christie. Inte ens i novellform lockar de. Undrar egentligen varför? Men väldigt snygga små novellixer var det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.