toptentuesday

Ämnet är fritt denna vecka för Top Ten Tuesday, och jag väljer att lista de tio deckare som jag har gillat mest hittills i år. Kanske finns det en och annan deckarräv där ute som får läsinspiration från min lista, och då är det ju bara att hoppas att vederbörande gillar boken nu när jag nästan har gått och lovat att den är bra 😉

10. Skymningsflickan av Katarina Wennstam

9. I vargavinterns land av Cecilia Ekbäck

8. Leon av Kallentoft & Lutteman

7. Lewispjäserna av Peter May

6. Vita spår av Emelie Schepp

5. Den åttonde dödssynden av Rebecka Edgren Aldén

4. Mios blues av Kristina Ohlsson

3. Den stumma flickan av Hjorth & Rosenfeldt

2. Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe

1. Vår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman

14 reaktioner till “Top Ten Tuesday: Årets bästa deckare hittills

  1. Ja du, Johanna. Det är ett tungt ansvar som vilar på dig. Jag följer dina råd och läser dina recesioner. Fram till nu har de varit klockrena. Tack för alla boktips!

  2. Jag tycker Den åttonde dödssynden av Rebecka Edgren Aldén var sjukt bra, men här finns några jag inte läst än. Så jag kopierar listan och nästa får nog bli Camilla Grebe men jag har inte boken så jag får lyssna istället.

    1. Nja, det var jättesvårt att sätta topp fem. Väldigt jämt emellan dem. Kanske kommer den högre när jag summerar hela året 😉 Tycker absolut du ska ge Schulman en andra chans, hennes böcker ha blivit bättre och bättre. Den här berörde mig starkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.