I ondskans spår (e-bok)

Text från Bokus: När Yorkshirepolisen kallas till vad som förefaller vara ett vanligt familjegräl på The Hill 35 möts man av en chockerande syn. Den unga Lucy Payne har blivit svårt misshandlad och hennes make Terence är döende, men värst av allt är den upptäckt som görs i husets mörka och fuktiga källare …
Överkommissarie Alan Banks och hans kollegor har under lång tid lett spaningarna efter Kameleonten, en seriemördare som misstänks ligga bakom flera unga kvinnors försvinnande. Nu tyder allting på att polisen har funnit rätt man, men avslöjandet visar sig bara vara början på ett fall som döljer fruktansvärda hemligheter.


Jag har läst många av de böcker som översatts till svenska om kommissarie Banks och hans kollegor, men den här hade jag missat. Jag lånade den som e-bok från biblioteket. Den som har läst om kommissarie Banks i andra böcker känner igen sig. Det mesta är sig likt från både tidigare och senare böcker i serien, Banks är en grubblare, han har problem med relationen till kollegan Annie Cabbot och fallet kryper under skinnet på honom. Samtidigt är han rättrådig och vågar gå sin egen väg.

Något som förtar spänningen en aning är att jag efter en stund inser att jag förmodligen har sett den här boken filmatiserad för TV vid något tillfälle. Jag minns inte detaljerna, men fragment av handlingen kommer tillbaka till mig. Jag är också alltid lite skeptisk till böcker där mördarens identitet avslöjas redan i början och där handlingen i boken sedan tjänar till att säkerställa bevisningen mot gärningsmannen. Trots det, Peter Robinson skriver med stil och finess, och att läsa en bok om kommissarie Alan Banks är alltid en givande upplevelse.

Betyg 4 av 5

7 reaktioner till “I ondskans spår av Peter Robinson

  1. Jag tycker det är så skönt att jag inte gillar Alan Banks. Känns bra att inte vilja läsa en så evighetslång serie 🙂

  2. Ibland är det skönt att vila i det bekanta. Man vet vad man får och det är inte alls dumt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.