9789137145730_200_dimmornas-lek_storpocket

Grace närmar sig sin hundraårsdag och livet på ålderdomshemmet går sin gilla gång, ända tills den dag då en amerikansk filmproducent kommer på besök och väcker gamla minnen till liv. Hon håller på att göra en film om det brittiska godset Riverton House och de tragiska händelser som utspelade sig där sommaren 1924. Grace hade då arbetat som kammarjungfru åt Hannah, en av döttrarna på Riverton, i nästan tio år och kände familjens alla hemligheter utan och innan. Framförallt är hon den enda som vet varför den berömde poeten R S Hunter begick självmord den kvällen, och varför både Hannah och Emmeline avled kort därefter. Men frågan är om hon är beredd att låta dimmorna som omgav den skandalomsusade händelsen för så länge sedan skingras.

I Kate Mortons debutroman får vi följa Grace och hennes minnen. Handlingen tar sin början när hon som fjortonåring får tjänst vid Riverton och sedan får vi följa både Grace och de högvälborna systrarna Hannah och Emmeline fram till den ödesdigra sommaren 1924. Det är en välskriven historia fylld av mysterier, passion och dramatik. Jag tycker dock att det märks att detta är Mortons debut. Det dröjer lite innan berättelsen tar fart och inledningen känns lite trevande. Den är dock väl värd sin tid, för när man väl är fast för systrarna Hartfords och Grace´s öde är boken omöjlig att lägga ifrån sig. Anglofilen i mig jublar över herrgårdsmiljön och allt det typiskt brittiska. Många gånger slås jag också över likheterna med TV-serien Downton Abbey. Mortons bok är dock skriven långt innan serien hade premiär. Av Kate Morton, som kommer från Australien, finns också Den glömda trädgården, I det förflutna och En välbevarad hemlighet utgivna på svenska. Under våren har alla fyra böckerna kommit i nyutgåva med riktigt fina omslag, utgivna av Bokförlaget Forum. Finns i en bokhandel nära dig!

Köp den hos Bokus eller Adlibris.

Betyg 4 av 5

9 reaktioner till “Dimmornas lek av Kate Morton

 1. Hej Johanna!
  Tack för en trevlig bokblogg!
  Vilken av Kate Mortons böcker skulle du rekommendera mest?
  Med vänlig hälsning
  Eva L

   1. Hej Johanna och tack för svar!
    Jag ska kolla om den finns kvar på Akademibokhandeln för specialpriset 69 kr. Gillar storpocketformatet.
    Hälsningar Eva
    PS. Hur hinner du läsa så mycket och dessutom skriva om dem? Jag hinner max en bok i månaden. DS

   2. 69 kr låter som ett fyndpris 😉 Läsning är mitt största intresse som jag lägger mycket tid på. Sen är jag nog en sådan person som läser ganska snabbt också 🙂

 2. Hej igen Johanna!
  Jodå, alla nyutgåvorna i storpocket för 69 kr på Akademibokhandeln! Nu har jag köpt Den gömda trädgården. Annars är det för dyrt att handla i vanlig bokhandel tyvärr. Man borde gynna de lokala bokhandlarna istället för näthandeln. Men det är svårt när det skiljer så mycket i pris. Dilemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.