9789175034386_200_en-enda-natt_pocket

Natalia de la Grip är rikemansdottern som föddes med alla de rätta förutsättningarna och familjebanden. Hon är dotter till Investums ägare och själv aktiv inom Sveriges finanselit. Men hon saknar kärleken, och känner sig heller aldrig tillräcklig i familjens ögon. Hon är bara en fin liten flicka, och som sådan bör man låta männen styra och ställa, något Natalia inte är beredd att hålla med om. Inte heller hennes väninna Åsa Bjelke låter sig hunsas, och tillsammans stöttar de varandra i en mansdominerad värld.

David Hammar är en uppkomling. På några år har han blivit en stenrik riskkapitalist och han har bara ett mål i siktet: att köpa upp och stycka det svenska flaggskeppet Investum. I bakgrunden lurar personliga motiv, så som hämnd för handlingar begångna under åren på internatskola, men också prestige. David Hammar vill visa att han duger. Han letar efter Investums svaga länk och har siktat in sig på Natalia. Men när de väl träffas utvecklas deras relation till något helt annat är David hade förväntat sig. Han faller handlöst för Natalia, men kan deras kärlek klara de stormar som håller på att blåsa upp då det drar ihop sig till krig på den svenska finansmarknaden?

Simona Ahrnstedt har skrivit en modern romanceroman om kärlek, svek och passion i lyxiga miljöer och med färgstarka karaktärer. Det som fascinerar mig mest är inte Simonas kärleksscener, utan att hon skriver så otroligt väl och spännande om allt det där andra runt omkring som kallas livet. Bitvis är En enda natt lika spännande som den bästa thriller, man vill inte sluta läsa. Trots det känner jag för att göra precis tvärt om. Jag läser boken i korta stycken vid spridda tillfällen. Anledningen? En enda natt är som en ask lyxiga chokladpraliner och inte heller dessa kommer bäst till sin rätt om man trycker i sig hela asken på en gång.

Det enda jag är lite tveksam till är att det ibland blir lite FÖR mycket. För många vändningar, för många kärlekspar (varför måste Natalias bästa vän falla för Davids bästa vän?), för intensivt. Kanske borde begreppet less is more ha fått regera lite mera. Men samtidigt känns det som att det kanske är precis just så man skriver romance, eller en modern kärleksroman 2015, med extra allt. Inte heller störs jag en enda gång av att boken utspelar sig inom finanssektorn som jag i övrigt inte har något intresse för. Simona Ahrnstedt har helt enkelt skrivit sommarens hetaste (pocket)bok. I dubbel bemärkelse.

Köp boken hos Bokus eller Adlibris

Betyg 4+ av 5

9789137144252_200_en-enda-hemlighet

Läs även uppföljaren En enda hemlighet

4 reaktioner till “En enda natt av Simona Ahrnstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.