ensmakebit

Dags för en smakebit på söndag. Denna helg har gått lugnt till väga, jag har dragit på mig någon typ av sommarförkylning och har inte orkat göra så mycket. Bra för läsningen dock, eftersom det är en utmärkt syssla när man känner sig hängig. De senaste dagarna har också bjudit på i alla fall lite sol och värme, så nu känns det som att det i alla fall finns hopp om att det kan bli sommar.

Jag slalomläser som vanligt, bland annat Den nionde graven av Stefan Ahnhem. Recension och författarintervju kommer på bloggen på onsdag. Håll utkik! Smakbiten kommer dock från en annan bok jag håller på med, En enda natt av Simona Ahrnstedt. Texten kommer från sidan 28 (e-bok). Vill du läsa flera smakbitar? Besök astridterese.no.

Trots det lättsamma småpratandet, trots charmen som emellanåt var svår att värja sig emot, kunde Natalia inte låta bli att tänka att det var något som inte stämde. Vad ville den här supersnygge mannen med de hårda ögonen henne? Vad var det David Hammar egentligen var ute efter när han bjöd henne på en ”förutsättningslös lunch”, denna den mest intetsägande av fraser? När han skickligt frågade ut henne med sina skenbart slumpvisa följdfrågor och smickrade henne med sin uppmärksamhet? Natalia kastade ett öga på klockan och tänkte att den måste gå fel. Hon rynkade pannan och såg hur David vinklade handleden och tittade på sin egen klocka.
Han satte sig upp i stolen. ”Hur kan den vara så mycket?”
”Jag vet, jag måste tillbaka till kontoret”, sa hon.
”Jag hade ingen aning om att tiden gått så snabbt, jag ber om ursäkt om jag uppehållit dig”, sa han samtidigt som han vinkade efter notan.
”Be inte om ursäkt”, sa hon. ”Men jag har ett skypemöte med London som jag måste förbereda.”
Han gav sitt kreditkort till servitrisen.
”Ska jag be dem ringa på en bil åt dig?”
”Nej, jag promenerar”, sa hon, reste sig och tog sin handväska.
”Jag följer dig.” Han hade också rest sig och höll ut stolen åt henne.
”Helst inte”, sa hon ursäktande. Han var galet attraktiv, det var inte tu tal om den saken. Men hon hade som sagt gjort sin research. Två gånger de senaste åren hade Hammar Capital drabbat samman i affärsstrid med Investum och båda gångerna hade HC förlorat. Och två gånger i dag hade hon nämnt Investum. Och båda de gångerna hade något hänt med hans blick. Det var knappt märkbart och hon skulle ha missat det om hon inte studerat honom så noga. Men hon hade sett en kyla som ingen charm i världen kunde släta över och hon själv var Investum, på många sätt. David Hammar hade helt klart en gås oplockad med hennes familjs företag. Det brukade sägas att inget i finansvärlden var personligt, att pengar styrde. Det var bara skitsnack. I spåren av pengar följde alltid en mängd annat: känslor och impulser, sårade egon och revanschbegär. Så, frågan var: hade David Hammar en dold agenda när han bjöd ut henne?
Natalia studerade honom noga, lät blicken svepa över hans otroligt attraktiva drag, intensiva ögon och välbyggda kropp.
Förmodligen.
”Tack”, hörde hon sig själv säga. ”Tack för en trevlig lunch.”
Hon skakade hans hand, lät den stora varma handflatan omsluta sin egen och gick därefter ut i den gassiga hettan, inte ett dugg klokare än innan hon kommit hit.

9789175034386_200_en-enda-natt_pocket

41 reaktioner till “En smakebit på söndag

  1. Jag har faktiskt inte alls varit intresserad av det här, tänkt att det är typ kiosklitteratur. Men nu blir jag ju sugen på att läsa! Tack för tipset. 🙂

  2. Jag har tyckt mycket om alla Ahrnstedts böcker, och En enda natt var inget undantag. Vad jobbigt med en sommarförkylning! Hoppas du blir bättre snart! 🙂

  3. Känns inte som en bok för mig, men däremot för min fru. Hon fick både denna och En enda hemlighet i födelsedagspresent i onsdags av mig och vår yngsta dotter.

  4. Jeg har sett navnet Simona Ahrnstedt ett eller annet sted og lurt på om jeg skulle lese henne. Smakebiten gjorde meg enda mer nysgjerrig 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  5. Tack för smakbit. Blev nu ännu mer övertygad om att dessa böcker inte är något för mig… skönt att känna så ibland också! 😉

  6. Jeg har lest en annen bok av denne forfatteren. Hun er veldig flink. Høres ut som en spennende bok dette også 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.