9789198133011_200_vargavinter

Anna Pigeon, nationalparksranger, är en av deltagarna i ett forskningsprojekt som rest till en ö i Lake Superior för att studera varg och älg. Det är mitt i vintern och ön är stängd för besökare. Till en början går allting bra och Anna får fina upplevelser av både älg och varg, men snart börjar det stå klart att något mer än bara den bitande kylan hemsöker ön. När forskarassistenten Katherine försvinner verkar det uppenbart att ondskan har kommit till ön för att stanna. Katherine återfinns död och det finns bara två alternativ, antingen var det någon ur forskargruppen som dödade henne, eller så finns det någon eller något mer som lurar där ute i det iskalla mörkret.

Böckerna om Anna Pidgeon som ges ut av Hoodoo förlag är en annorlunda typ av deckare där naturen och de storslagna upplevelser den har att bjuda på står i centrum. Jag har tidigare läst Stum Rädsla och upplevde då Anna Pigeon som en lite kylig karaktär som var svår att komma inpå livet. Kanske berodde det på att andra berättarperspektiv tog över i den boken, för i den här har jag inte alls svårt att komma Anna nära och förstå hennes tankar. Hon är en rättrådig kvinna med skinn på näsan som inte låter några manliga forskare sätta sig på henne.

Nevada Barr kan verkligen konsten att hålla spänningen vid liv genom att avsluta kapitlen på det där sättet som gör att man bara måste läsa ett till. Jag tycker också att det har tillvaratagits bra vid översättningen. Kanske tycker jag att vissa händelser blir väldigt dramatiska och att författaren lägger ner väldigt många sidor på att skildra dem innan handlingen kommer vidare. Det blir lite väl detaljerat. Men samtidigt är det otroligt spännande och de annorlunda och exotiska miljöerna tillför verkligen den här bokserien något alldeles extra. Jag kan verkligen rekommendera boken till den som behöver avkylning i solstolen i sommar.

I dagarna utkommer också en ny bok om Anna Pigeon, Pumaspår.

Stort tack till Hoodoo förlag för recensionsexemplaret!

Köp boken hos Bokus eller Adlibris

Betyg 4 av 5

2 reaktioner till “Vargavinter av Nevada Barr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.