9789198133028_200_stum-radsla_pocket

Anna Pidgeon arbetar som ranger i Rocky Mountain nationalpark i Colorado. Rangerns uppgift kan liknas vid ett mellanting mellan väktare och skogvaktare, och trots att hon är ny på sin post dröjer det inte förrän hon är inblandad i ett otäckt drama där en mördare verkar gå lös.

Heath har hamnat i rullstol efter en klättringsolycka. Tillsammans med sin faster är hon på husbilssemester i nationalparken. Ett stort sökpådrag pågår samtidigt efter tre försvunna flickor. Heath blir den som hittar dem, och även den som vinner deras förtroende. Men det är bara två av flickorna som kommit tillbaka, den tredje förblir försvunnen. Flickorna kommer från en religiös koloni med rötter hos mormonerna. Heath och Anna Pidgeon gillar inte varandra till en början, men de inser samtidigt att deras mål är detsamma. Båda vill veta vad som egentligen hänt flickorna Beth och Alexis, samt vart deras vän tagit vägen. Var de på flykt undan sina religiösa familjer, eller var det någon som rövade bort dem?

Jag gillar verkligen miljöerna i vilka boken Stum rädsla utspelar sig. Klippiga bergens storslagna natur går nästan att frammana för min inre syn då Nevada Barr beskriver dofterna och ljuden som omger Anna Pidgeon och de andra. Pidgeon är dock en karaktär som jag finner lite svårtillgänglig. Jag blir inte riktigt klok på henne fast hon är huvudpersonen.

Handlingen är spännande, och slutet bjuder på riktig dramatik. Men samtidigt tycker jag också att boken är en smula rörig. De återfunna flickornas familjer är en gåta som kräver karta och kompass för att bemästras, och även Annas underordnade rangers är lite för flyktigt framställda för min smak. Men boken är trots allt mycket läsvärd om man vill ha spänning i en annorlunda miljö som är skriven i sann amerikansk thrilleranda.

Tack till Hoodoo förlag för recensionsexemplaret!

Boken finns som pocket att köpa hos t ex Bokus eller Adlibris

Betyg 3 av 5

9789198133011_200_vargavinter 9789198133035_200_pumaspar

Läs även Vargavinter och Pumaspår om du vill ha mer av Anna Pidgeon!

8 reaktioner till “Stum rädsla av Nevada Barr

  1. Så spännande miljö – just det gjorde mig väldigt sugen. Just nu har jag läst så mycket svenskt och brittiskt att klippiga bergen lockar!

  2. Thriller i Klippiga bergen låter intressant. Jag gillar annorlunda miljöer och det är något speciellt med berg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.