9789187441066_200_doden-pa-nilen

Poirot är på semester i Egypten då han dras in i ett triangeldrama. Ett ungt par är på smekmånad, men det finns orosmoln på himlen i form av en försmådd ex-flickvän som hela tiden förföljer dem. När Poirot, de nygifta och en brokig skara medpassagerare hamnar på samma kryssning utmed Nilen finns såklart förföljerskan med även där. En sen kväll efter för många drinkar skjuter hon sin före detta fästman i benet i ett anfall av vredesmod och då även hustrun hittas död nästa morgon blir hon misstänkt för mord. Poirot försöker lösa fallet, men det blir inte enkelt när det visar sig att flera av medpassagerarna inte är de som de utger sig för att vara.

Döden på Nilen tillhör de mest kända av Agatha Christies böcker och den är en av de som Bookmark förlag ger ut i nyutgåva med en ny översättning. Miljöerna kring Nilen känns exotiska och utgör en fantasieggande fond till det drama som Hercule Poirot blir indragen i. Själva intrigen är mycket sinnrikt konstruerad och det finns nog ingen mer än Poirot och hans små grå celler som på förhand kan lista ut hur det ligger till och vem gärningsmannen är. Kort sagt, om man läser Döden på Nilen får man allt det som Agatha Christie är känd för att leverera: en tidlös mordintrig i en pusseldeckare som är mycket välskriven och spännande.

Köp boken hos Bokus eller Adlibris

Betyg 4 av 5

11 reaktioner till “Döden på Nilen av Agatha Christie

  1. Åh, nu blir jag så sugen på att läsa mina Agatha Christie som jag köpte på bokrean. Döden på Nilen var det åratals sedan jag läste sist. Vill läsa om!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.