9789187441073_200_badortsmysteriet

Hercule Poirot och hans vän och vapendragare kapten Arthur Hastings har rest till Cornwall för att semestra vid en badort. Men vilan blir inte långvarig för plötsligt är Poirot indragen i ett mysterium där den vackra Nick Buckley verkar vara huvudpersonen. En rad mystiska omständigheter har drabbat henne och då en anfallande geting i själva verket visar sig vara en förlupen kula blir Poirot orolig på allvar och tar sig an hennes sak. När Nick Buckleys kusin Maggie sedan mördas under en fest sedan hon gått klädd i Nicks sjal verkar det helt uppenbart att någon är ute efter att ta hennes liv.

Agatha Christie bjuder på perfekt semesterläsning i Badortsmyteriet. Vi får följa Poirot och hans vän kapten Hastings genom intrigerna vid den idylliska badorten vars skönhet ruvar på ondska. Boken är som alltid när det gället Agatha Christies verk välskriven och har en mycket raffinerad mordgåta. Bookmark förlag ger ut boken i nyöversättning och i en utgåva med ett mycket snygg omslag. Den som inte har läst boken, eller den som vill läsa den igen, har en mycket angenäm läsupplevelse att se fram emot – kanske på en strand i sommar.

Köp boken hos Bokus eller Adlibris

Betyg 4 av 5

4 reaktioner till “Badortsmysteriet av Agatha Christie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.