9789100141417_200_oppnas-i-handelse-av-min-dod

Cecilia är en trebarnsmor som lever ett till synes perfekt ordnat liv tillsammans med maken John-Paul. Men så en dag hittar hon ett gammalt brev skrivet av maken att läsas av henne i händelse av hans död. Efter många funderingar bestämmer sig Cecilia för att läsa brevet, men hon kommer att ångra sig djupt eftersom mannen hon lever med ruvat på hemligheter hon inte i sin vildaste fantasi kunnat tro honom om.

Samtidigt får vi också följa Tess vars make Will har bedragit henne med bästa vännen och kusinen Felicity. Hon har återvänt till Sydney för att tänka över livet och möter ungdomsförälskelsen Connor på nytt. Dessutom finns här skolsekreteraren Rachel vars liv raserades för nästan trettio år sedan då dottern Janie mördades. Av en händelse korsas de tre kvinnornas vägar vilket får konsekvenser som kommer att förändra och forma deras liv.

Liane Moriarty har skrivit en bok om lögner, svek och hemligheter, men också om kärlek. Kanske handlar den dock framförallt om vad som är rätt och fel, och hur man ska hantera livet och dess nyckfullhet. Boken är lättläst och spännande, och den har vissa drag av feelgoodgenren.

Moriartys främsta styrka är att hon lyckas få karaktärerna så levande, vilket gör det lätt att förflyttas till livet i Sydney och att känna med dem i deras med- och motgångar. Hon har också en fantastisk förmåga att växla mellan att med glimten i ögat beskriva vardagen för att sedan i nästa stund skildra väldigt starka känslor och avgrundsdjupa katastrofer. Att klara den balansgången utan att det blir konstigt, tillgjort och ryckigt är verkligen en bedrift. Jag hoppas det kommer fler böcker av Liane Moriarty på svenska för Öppnas i händelse av min död är mycket välskriven och ger definitivt mersmak. Rekommenderas till alla som exempelvis gillar Jojo Moyes och Lucy Dillons böcker.

Stort tack till Albert Bonniers förlag för recensionsexemplaret i form av en e-bok.

Köp boken hos Bokus eller Adlibris

Betyg 4+ av 5

7 reaktioner till “Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.