9789174613438_200_den-bittra-pajens-sotma_pocket

Text från Bokus: Under sommaren 1950 inträffar flera mystiska händelser på den nedgångna engelska herrgården Buckshaw, där elvaåriga Flavia de Luce bor med sin familj. På tröskeln till huset hittar man en död fågel med ett frimärke spetsat på näbben. Och lite senare, bland gurkorna i grönsakslandet, blir Flavia vittne till en döende mans sista andetag. För henne är det hela mer spännande än skrämmande och med sitt stora intresse för kemi och gift börjar Flavia genast nysta i saken.
”Jag önskar att jag kunde säga att jag blev rädd, men det blev jag inte. Tvärtom. Det här var utan jämförelse det mest intressanta jag upplevt i hela mitt liv.”


Alan Bradleys bok om Flavia och det mystiska mordfallet i grönsakslandet är en deckargåta skriven i den klassiska brittiska andan och med en stor dos humor. Miljöerna för tankarna till t ex böckerna om Miss Marple. Flavia är en mycket brådmogen 11-åring och författaren har verkligen lyckats skapa en helt oemotståndlig karaktär i henne.

Deckargåtan är kanske inte det mest rafflande jag läst, men det är lätt att ha fördrag med det eftersom Flavias efterforskningar och tankar är så underhållande. Boken handlar förvisso om ond bråd död, men passar även den som vanligtvis inte gärna läser deckare eftersom den innehåller små mängder blod. En verklig pärla för den med ett anglofilt sinne och som gillar en bra roman i brittiska miljöer. Uppföljaren, Mord är ingen barnlek, har nyligen kommit ut på svenska.

Tack till Lind & Co för recensionsexemplaret!

Köp boken som pocket hos Bokus eller Adlibris

Betyg 4 av 5

11 reaktioner till “Den bittra pajens sötma av Alan Bradley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.