ensmakebit

Nu var det ett tag sen jag var med och delade med mig av min läsning i En smakebit på söndag. Energin har inte riktigt varit på topp och jag har inte tyckt att det har varit okej att delta när jag vet att jag inte har tid att kolla runt hos er andra. Men med vårsolen kom lusten att ta del av alla spännande boktips tillbaka!

Min smakebit kommer från första sidorna i Toscana tur och retur av Åsa Hellberg. En helt ny bok som jag ska börja på så snart jag läst ut Liv efter liv av Kate Atkinson.

Jessica hade kommit med lunch från den asiatiska restaurangen i centrum, hållit om Sara när hon fick en av sina gråtattacker, gått ut med soporna, diskat deras tallrikar och erbjudit sig att sova över. Jessica hade varit ovärderlig. Hade bokstavligen burit Sara genom hela processen.
Stackars dem som inte har en bästa vän, tänkte Sara.
Ett helt liv skulle flyttas från en villa till en liten lägenhet, och trots att tårarna med jämna mellanrum strilade log hon när gamla minnen dök upp i kartongerna på vinden. Fotoalbum. Två tonårsfinniga tjejer. Jessica hade varit ett helt huvud längre redan då. De hade armarna om varandras axlar. Var de sjutton? Vilken skillnad det var att se bilder så här istället för på datorn. Fortsättningsvis skulle hon skriva ut och rama in dem. Det kunde bli fint på väggen i nya lägenheten.
Bakom lådan med foton stod en back med vinylskivor som Danne och hon nästan hade spelat sönder under sina första år tillsammans. För ett kort ögonblick tvekade hon innan hon bestämde sig för att slänga dem. Soundtracket till Saturday Night Fever, Abba, 10cc och Supertramp. Allt fanns på Spotify om hon skulle vilja lyssna på det igen. Skivorna skulle inte få plats i hennes etta ändå. Slicka såren och fördjupa sig i minnen fick hon göra när hon hade flyttat klart, om det fortfarande kändes nödvändigt då.
I den nya lägenheten skulle hon låsa in sig och vara ledsen.
I alla fall ett tag.

9789137144047_200_toscana-tur-och-retur

26 reaktioner till “En smakebit på söndag

  1. Liv efter liv syntes jeg var utrolig fin. JEg ble så oppslukt av de ulike livene hun levde 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  2. Har inte läst något av henne, än, men jag köpte Sonjas sista vilja på bokrean så om ett par år är det väl dags 🙂

  3. Så fin vinter header du har! 🙂 Liv efter liv av Kate Atkinson har jeg veldig lyst å lese, høres så bra ut. Dagens smakebit bok var ukjent for meg. Takk for smakebit! 🙂

  4. Hoppas lusten kommer åter nu när våren är på ingång 🙂 Tack för smakbiten och hoppas du haft en fin söndag 🙂

  5. Jag läste hennes bok En liten värld och blev så sugen på att läsa denna också.
    Kul att vi valde samma bok till smakbiten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.