9789175034003_200_eldharjad_pocket

Året är 1946 och kriget är just slut. Sakta men säkert måste livet återgå till det vanliga. För Rebecca och hennes son Danny är det inte helt lätt eftersom maken och fadern var en av dem som aldrig återvände, och Danny har svårt att finna sig att hans far är borta. Men runtomkring dem finns den stora familjen Morgan som stöd.

Familjen Morgan driver en läkarmottagning mitt ute i den australiensiska vildmarken. Det är ett hårt liv, men bördan lättar något när Rebeccas bror Terry återvänder tillsammans med sin fru Sandra. Men Terry och Sandra har sina egna demoner att bekämpa, och har inte helt lätt för att finna sig till rätta långt från storstaden. Men så utbryter en stor brand som hotar att ödelägga hela samhället Morgan’s Reach och samtidigt har en mystisk man synts i trakten. Invånarna blir tvungen att samarbeta, oavsett vad de tycker om varandra.

Tamara McKinley har skrivit en rad böcker, och återigen får vi besöka det hårda livet under Australiens brännande sol. Eldhärjad är en helt fristående roman.

Som en konstnär arbetar med färger, arbetar McKinley med ord för att måla upp en berättelse fylld av dramatik, kärlek, sorg och sympatiska karaktärer. Texten är välskriven men samtidigt lättläst och boken blir en ren njutning att läsa. Bitvis är det lika spännande som en thriller, för visst vill man veta hur det ska gå för alla i Morgan’s Reach när den livsfarliga branden närmar sig. Det är där det enda problemet i berättelsen egentligen finns, McKinley väljer att delge oss berättelsen ur många olika karaktärers perspektiv och det blir lite rörigt. Men jag tycker ändå att det är en fängslande och ytterst berörande roman som verkligen förflyttar läsaren rakt ut i den australiensiska vildmarken.

Tack till Månpocket för recensionsexemplaret!

Köp som pocket hos Bokus eller Adlibris

Betyg 5 av 5

8 reaktioner till “Eldhärjad av Tamara McKinley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.