9789113056579_200_svarta-ladan_pocket

I den 17:e deckaren med inspektör Harry Bosch i huvudrollen är scenen återigen Los Angeles och fallet som ligger på Bosch’s bord tillhör Cold Case-enheten. När staden skakades av kravaller i början av 90-talet hittades en ung dansk kvinna mördad. Fallet förblev olöst, men ska nu få en ny chans. Kvinnan arbetade som journalist och efter att ha varit i kontakt med familj och kollegor hemma i Danmark inser Bosch att hon även rapporeterat från Gulfkriget och oroligheterna i Kuwait för att sedan följa efter delar av de amerikanska förbanden till USA. Vad var det som hände för drygt 20 år sedan och var hon bara ett av offren för de blodiga kravallerna, eller föll hon offer för ett överlagt mord?

Michael Connelly och hans egensinnige inspektör Harry Bosch hittar i Svarta lådan återigen formen. Bosch går sin egen väg, till stort förtret för sina överordnade, och jag kan tycka att konceptet med att Bosch ständigt är på gränsen att bli avstängd från sin tjänst känns lite urtvättad vid det här laget. Men Connelly kan konsten att bygga upp en spännande historia, och framförallt att skriva ett rafflande slut. Hatten av för en av USA: s största kriminalförfattare och framförallt för att han klarar av att gjuta nytt liv i serien om Harry Bosch efter så många böcker. I april får vi återigen chansen att följa den tväre inspektören, då kommer Det brinnande rummet på svenska.

Köp Svarta lådan hos Adlibris eller Bokus eller på BOKREA:n !

Betyg 4 av 5

3 reaktioner till “Svarta lådan av Michael Connelly

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.