9789175790718_200_minns-mig-som-en-angel_pocket

Text från Bokus: Vill du veta vem som får årets Nobelpris i litteratur? Helena Wallner tror inte sina öron när stiftelsens ordförande avslöjar hemligheten.

På vackra Bjertorps slott möts ett sällskap för att utse den författare som ska tilldelas ett prestigefullt pris. Men inget blir som de tänkt sig. Morgonen därpå hittas en av medlemmarna död under märkliga omständigheter. Plötsligt förbyts den trevliga samvaron i en mardrömslik jakt på en oberäknelig mördare som tycks vara ute efter fler offer.

Litteraturforskaren Helena Waller dras allt längre in i ett kusligt morddrama som tycks ha egendomliga beröringspunkter med Svenska Akademien, en gammal kärlekshistoria, en okänd opera och den danska författarinnan Karen Blixen.


Detta är första boken i Kristina Appelqvists nya deckarserie, men även denna gång får vi följa med till Skövde och universitetsmiljön. De akademiska kretsarna kan kännas en smula snåriga för en oinvigd, men samtidigt utgör de en uppfriskande kontrast mot alla polisdeckare.

Appelqvist skriver trivsamma och lättlästa böcker, kanske skulle man kunna kalla dem för feelgooddeckare. Det finns mycket att känna igen sig i bland detaljerna och spänningen finns där redan från första sidan. Huvudpersonen, Helena Waller, är också talskrivare och de intriger hon trasslar in sig i då hon åtar sig att skriva tal och debattartiklar åt flera intressenter samtidigt tycker jag tar för mycket utrymme från själva mordgåtan. Det är på inget sätt ointressant, men det blir till en egen berättelse i den andra och det gör också att intresset för dessa dilemman nästan utmanövrerar mitt intresse för mordfallet. Men det är ändå en läsvärd och underhållande historia Kristina Appelqvist bjuder på. Jag tyckte mycket om hur författaren väver in fakta om Karen Blixen och hennes liv, det gör att boken får en allmänbildande ton som jag gillar. Den 18 mars kommer uppföljaren, Flickan framför muren.

Köp boken som pocket här eller här.

Betyg 3+ av 5

8 reaktioner till “Minns mig som en ängel av Kristina Appelqvist

  1. Vågade knappt klicka mig in här och läsa vad du tyckte… Appelqvist är en författare som jag haft på min önskelista i evigheter, men aldrig kommit mig för att köpa något av. Nu halkade hon ner lite och det känns ju ganska bra att inte vara sugen på alla böcker 🙂

  2. Jag har ju en förkärlek för hennes böcker trots vissa detaljer. I går kom bok 2 med posten och jag tror att det är precis vad jag behöver efter boken jag läser nu!

  3. Har varit sugen på att läsa henne böcker ett tag men som med så många andra författare har det inte blivit av än 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.