9789174750867_200_vila-i-frid_pocket

En kvinna hittas medvetslös på spaanläggningen Ysauragi Hasseludden. Hon är en av Sveriges mest berömda skådespelerskor och trots att hotelledningen gör vad de kan för att tysta ner saken blir det ett hett ämne för media. Snart påträffas också ett äldre par på Hasseludden, men den här gången är det för sent och deras liv går inte att rädda. Polisen Emma Sköld och hennes kollegor kallas till platsen för att inleda en utredning. Det kommer att visa sig att dubbelmordet bara är det första i raden, och frågan är vem som står näst i tur.

Det här är den första boken i en serie med Emma Sköld som huvudperson. Sarenbrant har tidigare skrivit två böcker, Vecka 36 och Istället för dig, där handlingen utspelar sig i skånska Brantevik.

Till en början tycker jag att boken är lite svår att komma in i. Det blir rörigt eftersom författaren väljer att låta väldigt många olika berättarröster komma till tals och jag har lite svårt att skilja dem åt. Längre in i boken knyts en del av dem in i boken på ett naturligt sätt men jag tror ändå att Sarenbrant skulle har försökt begränsa sig och berättat sin historia ur några färre perspektiv. Det hade gjort boken lite mera konsekvent.

Men det finns också mycket jag finner positivt under läsningens gång. Det är en lättläst historia med bra driv där sidorna liksom vill vända sig själva. Jag gillar också huvudpersonen Emma Sköld – Sarenbrant har lyckats med att göra henne kanske inte sympatisk men i alla fall med en stor igenkänningsfaktor. Många kan säkert relatera till hennes liv helt eller delvis och jag gillar det sätt författaren förmedlar huvudkaraktärens tankar och känslor.

Sarenbrant använder ett modernt och rakt språk som lämpar sig väl för den här typen av underhållningslitteratur. Jag tycker att det ger en fräsch känsla åt boken, samtidigt som det gör att den får en strak koppling till det liv den moderna människan (inte minst i storstan) lever. Förutom Vila i frid finns också Andra andningen och Visning pågår utgivna. Jag tänker definitivt fortsätta läsa serien. I april kommer också den fjärde delen, Avdelning 73.

Betyg 4 av 5

9789187783210_200_avdelning-73

6 reaktioner till “Vila i frid av Sofie Sarenbrant

  1. Har denna på läsplattan. Ser så fram emot att läsa den. Men det lär väl dröja med tanke på hur många olästa jag har 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.