9789100142605_200_dodlig-besatthet

Lila är professionell husvakt åt bortresta människor och just nu ser hon efter en lyxig våning på Manhattan och även det bortresta parets katt. Hon har en annorlunda vana – hon tycker om att iaktta sina grannar med hjälp av en kikare. En kväll bli hon vittne till hur en kvinna knuffas ut från höghuset hon bor i och slår ihjäl sig. Snart visar det sig att även pojkvännen påträffats död i lägenheten.

I samband med att Lila ska avlägga vittnesmål träffar hon den attraktive konstnären Ash som visar sig vara bror till den döde mannen i lägenheten. Lila dras till både honom och mystiken kring morden. Det leder till att hon blir indragen i en härva där gamla ryska antikviteter för onämnbara belopp spelar huvudrollen. Men det är ett högt spel, och frågan är om Ash kommer att kunna skydda henne mot de onda krafter som är beredda att göra vad som helst för att lägga beslag på föremålet.

Nora Roberts har skrivit en lång rad böcker under sin karriär, både baserade på spänning och romantik. I Dödlig besatthet använder hon sig av båda dessa känslostämningar och hon gör det med sedvanlig bravur. Även om det kan kännas en smula förutsägbart att Lila faller för den attraktive Ash så lyckas Nora Roberts behålla läsarens intresse och det är en konst bara det.

Jag brukar fundera över vad jag förväntar mig av en bok innan jag börjar läsa den. Nora Roberts levererar högkvalitativ och spännande underhållning och det är nog just renodlad underhållning man ska förvänta sig av hennes böcker. Söker man spännande läsning som ger en stunds avkoppling och verklighetsflykt passar hennes böcker perfekt. Beskrivningarna av livet på Manhattan kryddat med en hel del märkesparfym och skor med skyhöga klackar ger en glamourös känsla. Samtidigt märks det att hon gjort noggrann research på de områden där det behövs. Alla som gillar Nora Roberts böcker kommer att älska även den här.

Tack till Albert Bonniers förlag för recensionsexemplaret!

Boken finns hos Bokus, Adlibris eller din lokala bokhandel.

Boken finns även som pocket. Köp den här eller här.

Betyg 4 av 5

3 reaktioner till “Dödlig besatthet av Nora Roberts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.