9789174613414_200_jakthundarna_pocket

Utsedd till årets bästa översatta kriminalroman 2014 av Svenska deckarakademin!

William Wisting är en polis som varit med i många år och sett det mesta. Men när det kommer fram att någon fifflat med bevisningen i ett gammalt fall där en flicka fördes bort och sedan återfanns död blir han avstängd. Men han tänker inte låta detta stoppa honom, han vill veta sanningen om vem som försökt sätta dit honom och om den man som fick fängelse för brottet var den verklige mördaren eller ej.

Samtidigt arbetar hans dotter Line som är journalist med att bevaka en annan flickas försvinnande samt ett annat mord. Snart upptäcker hon att mordoffret, en man som verkar ha levt ett mycket ensamt liv, har kopplingar till den utredning hennes far höll i för länge sedan. Frågan väcks också hos henne om den som begick det brottet även tagit den nu försvunna flickan.

Jakthundarna är inte den första boken om William Wisting, men inga av de tidigare har översatts till svenska. Det är dock ingenting som jag tycker har några nackdelar för den här boken – det går snabbt att lära känna William och Line och jag drabbas aldrig av den där känslan man ibland kan få av att ha missat något när man inte har läst tidigare delar i en serie.

Spänningen väcks till liv redan från första sidan och boken utvecklar sig till en riktig bladvändare. Jørn Lier Horst vet hur man ska fånga läsarna och behålla dem i ett fast grepp fram till sista sidan. Hela tiden tar historien nya vändningar som gör att man bara måste fortsätta läsa. Kanske kan jag tycka att det är några trådar som inte riktigt knyts ihop mot slutet och att språket stundtals känns lite stelt men i övrigt är det här en riktigt bra deckare. Jag kan verkligen rekommendera den till dem som gillar norska kriminalförfattare och är på jakt efter en ny favorit.

Tack till Lind & Co för recensionsexemplaret i form av en pocketbok!

Boken finns hos Bokus, Adlibris och din lokala bokhandel.

Betyg 4 av 5

10 reaktioner till “Jakthundarna av Jørn Lier Horst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.