9789174613384_200_allt-att-forlora

Text från Bokus:

”När jag hittade henne i parken hade Ania Dudek på sig min tröja …”

Programledaren Gaby Mortimer har det perfekta livet: en lyckad karriär, en fin familj och gott om pengar. Men allt förändras då hon en morgon hittar den unga kvinnan Ania Dudek död i parken. På bara några dagar slås hela Gabys liv i spillror när en mängd indicier får polisen att rikta sina misstankar mot henne. Snart grips hon för mordet.

Polisen, media, grannar, kollegor – alla verkar övertygade om Gabys skuld. Den ende som kan tänka sig att hjälpa henne – i utbyte mot en exklusiv intervju – är en oerfaren frilansjournalist. När Gaby släpps fri, i brist på bindande bevis, startar hon en egen utredning för att bevisa sin oskuld, men i stället upptäcker hon fler och fler saker som tyder på att hon är skyldig …


Sabine Durrant är själv journalist och har skrivit en riktigt spännande historia om att bli anklagad för ett brott man inte har begått och vilken utsatthet man då drabbas av. Men frågan är också om man kan lita på att man minns alla sina handlingar.

Trots att spänningen är på topp stundtals har jag lite svårt för Gabys ingående beskrivningar av den värld hon lever i. Den hyperstressade rikemanstillvaron där man nästintill badar i pengar känns mer avskräckande än avundsväckande. Det hårda klimatet inom journalistisken och tv-världen känns också väldigt verklighetsfrämmande på många sätt, även om det säkert är korrekt skildrat. Men det är en väldigt spännande berättelse där spänningen byggs upp stegvis för att nå ett verkligt crescendo i slutet. Jag kan rekommendera den till den som vill läsa en annorlunda kriminalroman i Londonmiljö.

Tack till Lind & Co för recensionsexemplaret!

Betyg 3+ av 5

4 reaktioner till “Allt att förlora av Sabine Durrant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.