9789175471686_200_huset-pa-udden

Detta är en av Agatha Christies fristående romaner där varken Hercule Poirot eller Miss Marple förekommer. Men trots att vi inte får följa någon av dessa favoriter är det en mycket läsvärd historia.

Doktor Calgary har efter en olycka lidit av minnesförlust. När han kommer till sans får han reda på att en man, Jacko Argyle, dömts till mord trots att Calgary kunnat ge honom alibi om han bara haft minnet i behåll. Den mördade, Jackos adoptivmor, har efterlämnat en stor och brokig familj bestående av maken och en skara med barn, adopterade även de. Calgary beslutar sig för att besöka familjen Argyle på Vipers Point, Huset på udden. Men istället för att ställa allt till rätta rör han upp en känslostorm som får en rad fatala konsekvenser. För om inte Jacko mördade sin mor måste någon av de andra ha gjort det.

Agatha Christie bjuder oss här återigen på en riktigt nagelbitare. Hon har skapat ett brokigt och intressant persongalleri där det snart står klart att så gott som samtliga hade anledning att hysa agg mot adoptivmodern. Spelet mellan dem och Christies karaktäristiska språk kryddat med en stor nypa torr, brittisk humor gör boken till en av hennes mest läsvärda. Ett extra plus dessutom för det fantanstiskt snygga omslaget!

Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret!

Boken finns hos Bokus och Adlibris

Betyg 4 av 5

3 reaktioner till “Huset på udden av Agatha Christie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.