tematrio

Så här skriver Lyran om veckans tema: Berätta om tre böcker som handlar om sjukdomar. Ett tema som alla kan känna igen sig i och som många böcker genom åren har behandlat. Här är tre helt olika böcker jag har läst.

1. Slutet på kedjan av Fredrik T Olsson – Ett otäckt virus hotar mänskligheten i denna rafflande thriller. Läskig läsning när tidningarna samtidigt är fyllda av Ebola-artiklar. Finns även som rykande färsk pocketbok.

2. Torka aldrig tårar utan handskar – trilogin av Jonas Gardell. Behöver nog ingen närmare presentation. För er som ännu inte läst dem – nu finns böckerna om när AIDS/HIV kom till Sverige även som pocket.

3. Rasputins dotter av Kathryn Harrison – Berättelsen om den siste ryske tsaren ur ett annorlunda perspektiv. I centrum för berättelsen finns den blödarsjuke prinsen Alexej, och det trauma som sjukdomen innebar för den kejserliga familjen.

9789174294217_200_slutet-pa-kedjan_pocket  9789100130978_200_rasputins-dotter

9789113047096_200_torka-aldrig-tarar-utan-handskar-3-doden_pocket

24 reaktioner till “Tematrio – sjukdomar

  1. Med mitt hopplösa minne kämpar jag fortfarande med att komma på böcker där det varir sjukdomar i, men jag brukar ju hitta nått till sist. Jag har inte läst någon av de du skriver om, tack för tips!

  2. Gardells böcker valde jag bort denna gång, även om de är helt fantastiska. Men jag ville lyfta fram tre andra. Nr 1 och 3 på din lista låter riktigt spännande och intressanta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.