Jag har blivit taggad av Mias Bokhörna att sprida budskapet att man bör bära reflex i höstmörkret vidare. Självklart är jag med på det – nu när det är som allra mörkast utan någon snö som lyser upp i stora delar av vårt land är det extra viktigt att tänka på att synas i mörkret. Att det finns gatlyktor där man går hjälper inte, det är inte lätt för bilförare att se fotgängare och cyklister i mörkret när det regnar och allting blänker. Extra viktigt är att tänka på att förse dina barn och hundar i koppel med reflexer, de kan ju inte göra det själva. Jag har själv varit ute för att en man stod väl synlig i reflexkläder men att jag inte såg den lilla hunden i koppel som inte hade någonting för att markera dess existens förrän i sista stund. Det slutade väl, men det var min granne och det hade inte varit roligt att köra på hunden… Så tänk på det, det finns reflexvästar och reflexhalsband även till hundar.

Jag taggar Freja, Jenny och Elina – För gärna budskapet vidare!

8 reaktioner till “Vikten av att bära reflex

  1. Jag har tänkt bidra med ett inlägg senast torsdag (men hoppas det kommer upp redan idag eller imorgon). Det beror lite på hur mycket jobbet kommer emellan och så vidare. (; (: Stor kram!

      1. Det gör jag så gärna. Jag är ju lärare och reflexer ligger mig varmt om hjärtat inte minst för att jag påminner mina elever pm detta! (; (: Då kan jag ju slå ett slag för den även på bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.