9789174995701_200_en-mork-och-forvriden-flod

I den fjärde boken om Lacey Flint är det vattnet som står i fokus. Lacey har valt att ta en timeout från kriminalpolisen och arbetar nu istället vid Themsens flodpolis. Dessutom har hon valt att flytta ut ur storstaden och bosätta sig på en flodbåt. Hennes nya stora hobby är nämligen att simma, och som vanligt leder det henne till problem då hon hittar liket efter en kvinna under en av sina simturer.

Snart börjar Lacey ana att kvinnan inte dog en naturlig död eftersom hon var inlindad som en mumie. Hennes nyfikenhet väcks även över huruvida det kan ha funnits fler offer, och snart inser hon att det finns flera drunkningsoffer som har mycket gemensamt med kvinnan hon hittade. De verkar nämligen komma från någon del av Asien och allt talar för att spåren leder till den illegala invandringen, och när Lacey själv får små meddelanden levererade till sin husbåt kommer faran riktigt nära.

Sharon Bolton har ännu en gång lyckat skriva en mästerligt spännande deckare om sin annorlunda hjältinna Lacey Flint. Miljöerna och situationerna är mycket bra beskrivna och hon framkallar både rysningar och skräck med sin förmåga att bygga upp spänning. Relationen mellan Lacey och kollegan Mark Joesbury går fortfarande på sparlåga och tillåts inte ta så mycket plats i denna bok, kanske kan jag finna det en smula irriterande att det inte händer mer på den fronten.

Jag har tyckt mycket om Boltons alla böcker, och även denna är som sagt riktigt bra. Kanske är det inte Boltons allra bästa, jag finner den lite för lång för det. Sidantalet gör att det tar ett tag innan det verkligen hettar till i boken, men även en bok av Bolton som inte är helt på topp är riktigt bra och detta är förmodigen en av höstens mest spännande böcker. Jag hoppas verkligen att det kommer ännu en bok av Storbritanniens nya deckardrottning så snart som möjligt.

Stort tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Boken finns hos Bokus och Adlibris

Betyg 5 av 5

12 reaktioner till “En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.