Fredag och Annika frågar: Vilken är den mest komplexa fiktiva karaktären (på tv/bio eller i en bok) som du har träffat på? 

Oj, det var en svår fråga. Jag är inte den som har jättebra minne när det gäller karaktärer heller. Den jag spontant kommer att tänka på är ju Sherlock Holmes. Varför behöver jag nog inte förklara. Ska jag nämna en mindre känd karaktär som jag har i färskt minne kan jag ta Leona från LEONA- tärningen är kastad av Jenny Rogneby. Leona är en polis med en fot på var sida om lagen. Hon är samtidigt spelberoende, egoistisk, lögnaktig och någon slags missbrukare av dramatiska händelser. Samtidigt har hon en tragisk uppväxt i bagaget, och ömmar för sina barn. Särskilt den svårt sjuke sonen. Hon är alltså ganska komplex. Men vet inte om man ska älska eller hata henne.

Trevlig helg! 🙂

20 reaktioner till “Bokbloggsjerka 10-13 oktober

  1. Vad kul, jag har tänkt läsa den ( är egentligen inte så förtjust i deckare, men den verkar så bra ) så nu måste jag ju skaffa den. Kika gärna in och läs min författarintervju idag 🙂

  2. Sherlock är sannerligen komplex, men Leona har jag inte stiftat bekantskap med – än. Så många böcker som lockar till läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.