Jag är inte den som brukar kunna tippa vem som ska få Nobelpriset i litteratur, men självklart är man nyfiken. Alice Munro är en av få som jag faktiskt kände till sedan tidigare.

2014 års pris går till fransmannen Patrick Modiano och nu undrar jag verkligen om det fanns någon som kan påstå sig ha tippat det på förhand? Inte jag i alla fall. Roligt dock att priset går till ett litet bokförlag, närmare bestämt Elisabeth Grate Bokförlag. Nackdelen med det är dock att det kommer dröja innan böcker finns att läsa på svenska. Ett litet förlag har inte alls samma förmåga att snabbt trycka nya exemplar och inte heller att hålla stora lager. Därför kommer det att dröja innan vi kan provläsa herr Modianos verk (Vi som inte redan gjort det alltså) och det riskerar såklart att dämpa ivern en smula. Det är ju några veckor fram till Nobeldagen nu som suget efter att läsa en bok av Patrick Modiano är som allra störst.

5 reaktioner till “Nobelpriset i litteratur 2014

  1. Och inte finns han utgiven i ePub-format på svenska heller. Det hade ju annars varit en lösning om lagret av pappersböcker tar slut/tar tid att trycka om. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.