9789174996241_200_ododlig_pocket

Detta är den tredje boken om Lacey Flint och hon är sjukskriven efter den förra utredningen (se boken Livrädd). Fokus kommer därför att ligga mer på hennes kollegor Mark Joesbury och Dana Tulloch. De har  nämligen fått en serie otäcka mord på halsen. Offren är unga pojkar som alla har hittats med halsen avskuren. Något blod finns det dock inte några spår av och snart börjar rykten cirkulera att det är en modern vampyr som härjar i London. Termen klinisk vampyrism existerar nämligen enligt experterna, men kretsar främst kring att personen i fråga är besatt av blod. Samtidigt finns det teorier om att pojkarna dödas innan de kommit i puberteten av någon som vill bevara dem i deras ungdom.

Samtidigt får vi också följa ett gäng ungar som håller till på Londons gator och stundtals kommer obehagligt nära sanningen i sin jakt på spänning. Den mest framträdande av dem är Barney, som råkar bo granne med Lacey Flint, och då han gör en rad upptäckter som kan indikera vem mördaren är vänder han sig till Lacey som på så sätt blir inblandad. Figurerar i ungdomsgänget gör även Mark Joesburys son, och frågan är vad Lacey är beredd att göra om någon av dem råkar i knipa.

Sharon J Bolton lyckas återigen visa att hon är en av Englands bästa kriminalförfattare. Spänningen hålls vid liv från första till sista sidan och Odödlig är en bok som är svår att inte sträckläsa. Hon beskriver London och Themsen efter mörkrets inbrott med vetskapen att en brutal mördare kan lura i närmaste buskage på ett sånt sätt att man får rysningar och nästan känner sig som om man vore på plats. Jag tycker till och med bättre om denna bok är den förra, Livrädd, och då gav jag den ändå toppbetyg.

Men visst blir det en smula groteskt ibland och kanske lite för bra för att vara verklighetstroget. Men det gör ingenting, för Sharon J Bolton lyckas övertyga mig och det är det viktigaste. En mycket bra deckare som jag verkligen kan rekommendera, det är vad Odödlig är.

Boken finns hos Bokus och Adlibris

Betyg 5 av 5

12 reaktioner till “Odödlig av Sharon J Bolton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.