Den här enkäten hittade jag hos Lottens bokblogg, men ursprungligen kommer den från Litteraturkvalster och småtankar. Den vill jag såklart svara på jag också! 

Min första känsla när jag sonderat höstutgivningen: Hur ska jag hinna läsa allt jag redan har i bokhyllorna? (ni vet hyllvärmare med mera). Det kommer ut väldigt många nya böcker som jag verkligen vill läsa. Varning för stora hål i min bokbudget och ett kraschat köpstopp.

Jag längtar särskilt efter: Svart gryning av Rolf & Cilla Börjlind, Revolutionens barn av Peter Robinson och några andra deckare.

Jag blev förvånad över: Att jag inte har hunnit läsa de två tidigare delarna i Kristina Sandbergs böcker om Maj och Ken Follett’s två första böcker om 1900-talet. Eller inte direkt förvånad. Bara typiskt liksom.

Jag är nyfiken på: Den lysande världen av Siri Hustvedt. Skuggorna av Katarina Wennstam. Johnny Liljas skuld av Olle Lönnaeus. Bland annat.

Som jag har väntat på den här fortsättningen: Lewismannen av Peter May.

En debutant som låter spännande: Någon annans skuld av Sarah Hilary. Minotaur brukar komma med bra brittiska deckare. Morsarvet av Christina Granbom är jag också nyfiken på.

Detta är ingen debutant men jag blir nyfiken på den här ändå: En doft av död av Andrew Taylor.

Jag blev själv förvånad men jag blev inte alls sugen på att läsa: Lejontämjaren av Camilla Läckberg. Eller, egentligen är det inget att vara förvånad över direkt… Men det kan ändra sig. När hypen kommer efter att boken kommit ut lagom till jul kommer jag säkert bli nyfiken.

Jag hänger på locket till brevlådan när denna bok kommer: Sonen av Jo Nesbø. Den stumma flickan av Hjorth & Rosenfeldt. Och inte minst En mörk och förvriden flod av Sharon J Bolton.

Jo jag vet att denna bok inte är med i höstutgivningen, men till hösten ska jag banne mig äntligen läsa: Mr Ripley av Patricia Highsmith. Det är i alla fall den jag har anmält till utmaningen Tre på Tre. Jag skulle vilja hinna med Kate Mortons senaste som legat ett halvår i läshögen också.

Höstmotto: Av läsning kan man inte få för mycket, sträcklänsning in till sista stycket. Sida upp och sida ner, jag vill ändå bara ha mer!

3 reaktioner till “Höstenkät

  1. ”Hur ska jag hinna läsa allt jag redan har i bokhyllorna? (ni vet hyllvärmare med mera).” Jag förtränger. Förnekar och låtsas som att allt som står i bokhyllan är läst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.