Bild

Veckans tema från The Broke and the Bookish ser ut så här: Top Ten Books I’ve Read So Far This Year

Bäst hittills i år alltså. Några kommer jag på direkt, att åh vad bra den var, men de andra måste jag gå tillbaka och leta efter och då var de kanske egentligen inte värda sin fullpoäng om jag inte minns dem… Nåväl, här är listan på de tio böcker som stuckit ut lite extra i år, även om jag har läst en hel del som varit riktigt bra.

 1. Svarthuset av Peter May
 2. Den som jag trodde skulle göra mig lycklig av Christina Wahldén
 3. Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson
 4. Ond skörd av S J Bolton
 5. Känslan av död av Elly Griffiths
 6. Alltid hos dig av Maria Ernestam
 7. Ebba Brahe av Svante Norrhem
 8. Marcoeffekten av Jussi Adler Olsen
 9. Oscar I: En biografi av Eva Helen Ulvros
 10. Rasputins dotter av Kathryn Harrison

Ordningen är inte huggen i sten – men vi kan väl säga så här, att de som är topp fem är de fem bästa, och de fem övriga ligger något lite efter och hamnar utan inbördes ordning på plats 6-10. De som finns recensioner till hittar ni här.

15 reaktioner till “Top Ten Tuesday

 1. Svarthuset (är med på min lista också) och Känslan av död är de enda jag läst här. 3, 4 och 8 finns på min att-läsalista 🙂

 2. Marcoeffekten gillade jag, liksom föregående böcker om Avdelning Q. Är sugen på att läsa Ond skörd och Griffiths bok kommer jag till så småningom. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.