Helg igen! Grattis Sverige på nationaldagen. Inte för att jag kommer fira så mycket, men lite kan man ju passa på att uppmärksamma. På söndag är det dessutom prinsessdop för lilla Leonore. Det måste jag se!

Nu till Annikas bokbloggsjerka. Så här ser frågan ut denna vecka:

Om du skulle få möjlighet att intervjua någon av dina favoritförfattare, vem skulle du i så fall välja och vilka frågor skulle du ställa? (Du behöver inte skriva en lång lista med frågor utan några exempel är helt okej)

Jag skulle välja någon deckarförfattare. Gärna någon som inte syns i media precis hela tiden. Om det skulle vara en svensk, så kanske Viveca Sten, Åsa Larsson eller Håkan Nesser. Om det skulle vara en utländsk så kanske Tana French, Jo Nesbø eller Elly Griffiths. Eller någon annan av alla dem jag gillar…

Frågorna skulle nog kretsa kring skrivandet. Det är något som intresserar mig eftersom jag själv skrivit periodvis. Då är det intressant att veta hur andra tänker och arbetar. Så kanske skulle jag fråga om källor till inspiration, hur man får en intrig att hålla och hur de gör för att skapa ett persongalleri som fångar läsaren. Mördaren, motivet, medlen lär ju för övrigt vara det heliga mantrat inom deckarbranschen.

Camilla Läckberg talar redan om hur hon tänker i sin deckarskola på sin hemsida. Kika in där om du är deckarfantast!

Trevlig helg allesammans!

31 reaktioner till “Bokbloggsjerka 6-9 juni

  1. Åsa Larsson är dessutom en härlig person:-)
    Det där med skrivandet är intressant. Jag har hört en del författare säga att de sitter som en arbetsdag, det är som vilket jobb som helst, medan andra gör på andra sätt.

  2. Låter som spännande och intressanta samtal. Om jag skulle välja en deckarförfattare så skulle jag nog välja Ian Rankin, Val McDermid eller Peter Robinson.

  3. Jag hade nog också varit alldeles för blyg för att intervjua någon författare. Men älskar att läsa andras intervjuer om de är bra – särskilt det där med hur skrivandet går till gillar jag att läsa.

  4. Många bra författare här och det hade varit intressant att få höra deras svar på dina frågor. Allra mest då Håkan Nesser och Tana French då det är lite extra favoriter för mig!

  5. Det är alltid så intressant att läsa om hur det hår till när författare skriver sina böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.