Ytterligare en läsmånad har gått. I vanlig ordning vet man inte riktigt vart den tog vägen. Men jag har i alla fall hunnit med att läsa ungefär så mycket som jag brukar på en månad. 10 böcker blev det, några tjocka, några tunna och några som hängt med sedan förra månaden.

  1. Slutet på kedjan – Fredrik T Olsson Betyg 3 av 5
  2. Carolines arv – Katherine Webb Betyg 4 av 5
  3. Den som jag trodde skulle göra mig lycklig – Christina Wahldén Betyg 5 av 5
  4. Skymingens barfotabarn – Anna Jansson Betyg 4 av 5
  5. Mirakelverkstaden – Valérie Tong Cuong Betyg 3 av 5
  6. När kejsaren var gudomlig – Julie Otsuka Betyg 4 av 5
  7. Rör inte mitt mord! – Lars Forsberg Betyg 4 av 5
  8. Wolf Hall – Hilary Mantel Betyg 4 av 5
  9. Norrsken – Frida Skybäck Betyg 4 av 5
  10. Det sjunde barnet – Erik Valeur Betyg 2 av 5

Bäst: Den som jag trodde skulle göra mig lycklig av Christina Wahldén är den enda som fick full poäng. Den var alltså bäst. Men den är tätt följd av en rad fyrapoängare som alla var riktigt bra. Fyrapoängarna går dock egentligen inte att jämföra med varandra. Det är himmelsvid skillnad mellan Wolf Hall och Anna Janssons bok Skymningens barfotabarn. Båda fick betyget fyra, men av helt olika anledningar. Över lag har det varit många positiva läsupplevelser denna månad. Massor av härligt bra läsning med andra ord!

Sämst: Månadens besvikelse blev Det sjunde barnet av Erik Valeur. En riktigt kass deckare. No more said.

Månadens mest utmanande: Den största utmaningen måste sägas vara Wolf Hall, som verkligen var en krävande bok.

Månadens glada överraskning: Tre nya författare, Christina Wahldén, Julie Otsuka och Katherine Webb som jag gärna läser mera av. Frida Skybäck har jag läst en bok av tidigare. Det var hennes debut, Charlotte Hassel, och den var helt ok. Men i den nya, Norrsken, hade verkligen hennes skrivande utvecklats och jag ser nu fram emot fortsättningen. Dessutom blev jag glad att Lars Forsbergs så kallade kriminalkomedi faktiskt var bra och inte alls blev överdrivet töntig som jag hade befarat.

Månadens snyggaste omslag: Jag måste välja två.

Bild  Bild

Nu är det bara att se fram emot juni månads nya läsäventyr och jag är övertygad om att det kommer att bjudas på massor av bra läsning bara tiden finns. För jag har laddat upp med massor av böcker jag är nyfiken på, både recensionsexemplar och egna inköp.

 

5 reaktioner till “Månadssummering Maj 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.