Dags för veckans bokbloggsjerka. Idag ser frågan ut såhär:
För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat? För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?

Svaret är att jag inte brukar köpa dem om jag väl läst dem som e-bok. Inte till mig själv i alla fall. Däremot kan det hända att jag köper en bok som jag själv läst och som jag tror att någon annan i familjen skulle vilja läsa i present till denna person då boken kommer på pocket. Min mamma vill till exempel inte läsa e-böcker.
Det har också hänt att jag lånat hem e-böcker från biblioteket men att jag aldrig läst dem, utan istället köpt pocketboken då jag känt att jag hellre ville ha ett fysiskt exemplar som var mitt eget. Men då har jag som sagt aldrig påbörjat boken. För övrig är det bara att konstatera att jag lägger nog med pengar på böcker utan att köpa de jag redan läst. Är det en bok som jag verkligen vill äga väntar jag nog helt enkelt med att läsa den till jag kommit över mitt fysiska exemplar. Eftersom det oftast blir i form av en pocketbok kan det ibland bli en ganska lång väntan…

Trevlig helg!

32 reaktioner till “Bokbloggsjerka 16-19 maj

 1. Det känns inte som att detta är aktuellt för mig heller, längre. I så fall handlar det om böcker jag lånat och läst för evigheter sedan 🙂

 2. Jag är också ensam i familjen om att läsa e-böcker så det kunde vara ett skäl. Men om vi ser en bok som vi tror att flera i familjen skulle vilja läsa så köper vi ett fysiskt exemplar istället.

 3. Skulle jag köpa en bok jag redan läst skulle det då inte bli en inbunden om den inte var riktigt billig på bokrean men nej annars väntar man på den i pocketformat eller att hitta den begagnad!

 4. Köper också hellre böcker jag inte redan läst, eftersom man ju inte kan köpa allt. Men ännu oftare lånar jag från biblioteket och köper inte boken alls.

 5. Jag lånar mycket böcker och ibland så köper jag ett eget ex om det är en bok jag tycker är extra fin. Men ofta spanar jag då på bokreor eller seconhand. Som student har man inte en tjock plånbok och mitt bokberoende är för stort för att enbart köpa böcker. =)

 6. Hej! Vad kul men en till som ”nybörjarbokbloggare” 😀 Känner mig lite vilsen, dock :/ ju mer jag kollar runt på bokbloggar desto mer inser jag att det är en värld för sig. Hjälp! Men du kanske har lite koll 🙂 du kanske kan tipsa om vilka bloggar som man ska hålla koll på och vad man som bokbloggare bör ha med på sin blogg? Till exempel det här ”bokbloggsjerka” har jag läst om på flera bloggar men inte riktigt förstått vad det är och vem som styr det 🙂 haha

  Det är inte lätt alltid när man är ny
  Hoppas du får en trevlig helg med mycket rolig läsning! 🙂

 7. De böcker jag verkligen vill läsa köper jag helst i fysiska ex. E-böcker läser jag mer om de inte känns lika ”viktiga”. Tyvärr skickar flera förlag nu sina rec.ex som e-böcker och då är jag inte helt förtjust.

 8. Den här jerkan innebär ett djupt rotande i min historia… E-böcker är inget för mig, och det är mycket länge sedan jag lånade nått på biblioteket…

 9. Jag lånar så mycket på bibliotek, så om det är så att boken är bra kan det nog hända att jag köper den. Om det är en riktigt bra bok. Eller om jag hittar den på loppis eller så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.