Bild

I veckans tematrio ber Lyran oss att tipsa om tre fängslande familjekrönikor. Det tycker jag att hon gör alldeles rätt i eftersom jag älskar den typen av böcker!

  1.  Vägen mot bålberget av Therése Söderlind – En bok om två nu levande genrationer och deras släktled tillbara till 1600- och 1700-talets generationer. Det där med häxbränningarna gör att man bara måste läsa! Kanske att jag tycker den var lite väl lång, eventuellt kunde den ha kortats ned en aning. Men när en bok innehåller flera historier än en kanske man kan tycka att det är berättigat att det drar iväg och blir en lite tjockare bok.
  2. Carolines arv av Katherine Webb – En riktig engelsk familjesaga med gods, oäktingar och alla andra tillbehör. Läs min recension här.
  3. Harrys sång, En faders synder och Välbevarade hemligheter av Jeffrey Archer – Sammanfattas under namnet Cliftonkrönikan. De två första delarna står i min bokhylla och har inte hunnit bli lästa ännu. Men det verkar vara en riktig familjekrönika av klassiskt snitt.

Veckans bubblare: Jag har en till familjekrönika jag kommer att tänka på ibland klassikerna: Buddenbrooks av Thomas Mann. Jag har själv bara sett den som tv-serie, men jag vill helt klart läsa den någon gång. Idag placerar den sig strax utanför listan, men eftersom det är en av de mest kända familjekrönikor som finns tycker jag att den borde få komma med på ett litet hörn.

Ha en bra dag!

 

15 reaktioner till “Tematrio – Familjekrönikor

  1. Ännu en triss som gör att jag blir tom i huvudet. Jag vet inte om jag läst någon familjekrönika någon gång… Känner inte igen någon av böckerna du berättar om…

  2. Jag valde också Vägen mot Bålberget.. Håller med om att den var lång! Men jag tyckte den var riktigt bra ändå. 🙂 Jag läste den som e-bok, så jag slapp hålla i en tegelsten också..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.