Bild

En smakebit på söndag arrangeras av Flukten fra virkeligheten. Titta in för att finna massor av intressanta smakprov från olika böcker!

Veckans smakbit är hämtad från sidan 33, kapitel 5, i Fredrik T Olssons bok Slutet på kedjan, utgiven på Wahlström&Widstrand förlag nu under våren.

Janine Charlotta Haynes tryckte sig upp mot stenväggen med ett hjärta som dunkade så hårt att hon var rädd att det skulle höras.
Hon blundade. Koncentrerade sig på att andas så stilla hon bara kunde, inte skrapa med fötterna mot golvet, inte låta det tjocka kuvertet hon stuckit ner i byxlinningen skava mot hennes kläder och skapa ett prassel som inte borde finnas.
De två männen hördes inte längre. Men hon visste att de bara var någon meter bort.
Kanske var de tre, hon var inte säker. I samma ögonblick som hon hade hört deras röster eka inifrån det vindlande trapphuset hade hon tvärstannat, sett sig om efter en reträttväg och kastat sig in i den lilla gången som hon inte visste vart den ledde. Den saknade belysning, och hon hade pressat sig tätt emot väggen samtidigt som hon hörde dem komma upp på hennes eget våningsplan, stanna precis intill henne, men på andra sidan om den smala, murade valvöppningen.
Nu stod de där, lika stilla och lika tysta som hon själv, och inom sig tänkte hon att de bara inte fick ha hört henne. Det skulle vara omöjligt att förklara vad hon gjorde där. I synnerhet mitt i natten.

Smakprovet är som sagt hämtat ganska tidigt i boken, men det verkar lovande vad det gäller spänningen. Recensionen kommer så snart jag läst ut boken.

Bild

26 reaktioner till “En smakebit på söndag

  1. Den här boken har jag sett i många bokhandlar och jag måste erkänna att jag blivit lite nyfiken. Ska bli intressant att se vad du tycker om den sedan.

  2. Innan denna söndag hade jag inte alls hört talas om boken. Men nu är det flera som har delat med sig av smakprov ur den och den låter lite spännande 🙂 Tack för smakbiten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.