Idag lyder frågan: vilken är den mest skruvade tvserie/film du sett i din favoritgenre?

Jag tittar inte på så mycket film, och skulle jag titta på en tv-serie och tycka den var knäpp skulle jag ju stänga av. Därför fick jag fundera en stund innan jag kom på något som var skruvat men som jag trots allt genomlidit.

Jag tycker mycket om Sherlock Holmes, liksom de flesta. Det finns många mycket trevliga dramatiseringar, bland annat en som spelades in under 80-talet med en lysande man som Sherlock (som jag inte kommer ihåg vad han heter…)

Men så finns det den moderne, nutida Sherlock som säsong tre av gått på ettan nu i vinter. Det är väl inget fel på skådisarna där heller… Men ju mer jag tittar desto mindre fattar jag. I början tyckte jag det var en helt ok serie. Spännande, med lite actioninslag. Men det är nu den senaste säsongen som jag börjat tycka att det är rätt skruvat. Särskilt ett avsnitt nu i vintras där Watson skulle gifta sig och Sherlock stod och höll tal en och en halv timmes program, och det var inget sammanhängande tal, utan hoppade än hit än dit mellan olika händelser. Det avsnittet förstod jag faktiskt ingenting av.

Nåväl, Sherlock är ju Sherlock, så kanske kommer jag fortsätta titta. Men skruvat, det är det faktiskt…

29 reaktioner till “Bokbloggsjerka 18-21 april

 1. Har inte sett den moderna serien om Sherlock, men den kommer jag nog att kika på framöver. Ser dock sällan filmer och serier när de går på tv eftersom jag avskyr reklamavbrotten. Köper eller kikar på Netflix!

 2. Vet inte riktigt vad jag ska svara på den här frågan så får fundera lite 🙂
  SV: Tack för tipset! Nästan alla tipsade om den serien så får läsa den 🙂

  1. Ja, man vill ju tipsa om nåt lite mysigt om du ska gifta dig 🙂 Läste Blunda hårt av J. Verdon (med i din attsäljabokhög?) där dom hittade bruden halshuggen och det kändes ju inte riktigt rätt att tipsa om… 😉

 3. Glömde helt bort Sherlock! Minns det där talet. Tyckte det var häftigt hur han nästan löste mordgåtan under tiden han talade. Dessutom var det trevligt att se att han visade sina känslor för sin vän. Han kan ju vara så omänsklig…

 4. Håller med om att Sherlock är skrivat men samtidigt bra. Gillar nog alla olika versioner av honom som jag sett hittills av olika anledningar. Den med Jeremy Brett som Sherlock som jag tror du menar var nog min första bekantskap med en filmatiserad version. Men gillar även filmerna med Robert Downey Jr, nuvarande Sherlock och Elementary.

 5. Jag är helt hooked på nya Sherlock, men kan bra förstå att den inte är allas tekopp. Granadas version med Jeremy Brett var bra – och rolig! Jag gillade att den verkligen (liksom den här moderna) tar fasta på att kanon faktiskt är humoristisk också. Granada kan det här med kostymdrama, de har också gjort en fin Poirot-serie, med David Suchet (den enda Poirot min sambo godtar).

  Jag älskar din header, den är helt fantastisk. En kopp te bara så skulle den ha allt man kan önska sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.